Νέα & Ανακοινώσεις
Επιλέξτε από αριστερά το επιθυμητό έτος για προβληθούν οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις

Τα Νέα μας

Δελτίο τύπου 12/10/2012

12/10/2012 00:00

Έφτασε η στιγμή!!!!

Από τις 7:00 το πρωί κατέφθασαν οι πρώτοι αθλητές και τακτοποιήθηκαν στα δωμάτια τους.. Ως το απόγευμα θα έχουν έρθει και οι τελευταίοι και ο αγώνας θα είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Οι εθελοντές τους πληροφορούν και τους βοηθούν για ότι χρειάζονται

Στόχος είναι η συμμετοχή , η προσπάθεια των αθλητών και η φιλότιμη προσφορά των εθελοντών που μέχρι στιγμής είναι αδιαμφισβήτητη.

Καλή αρχή λοιπόν!!!!Δελτίο τύπου 20:00

10/10/2012 00:00

Στα πλαίσια των αγώνων βουνού Παρθένου δάσους VFT, πραγματοποιήθηκε στις 19:30 τεχνική ενημέρωση των αθλητών, στο γυμνάσιο Παρανεστίου, με πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών στην αίθουσα, όπου απαντήθηκαν ερωτήματα των αθλητών και δόθηκαν διευκρινήσεις  για όλη την διαδρομή και για τις ιδιαιτερότητες του κάθε μονοπατιού για την αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων.

Στη συνέχεια στον ίδιο χώρο ακολούθησε παρουσίαση σπιτικών γεύσεων από την εναλλακτική κοινότητα __Πελίτι__. Μετά το τέλος της παρουσίασης οι αθλητές γεύτηκαν αλάτι βοτάνων και σπιτική μερέντα.

Όλα κυλούν αρμονικά και οι προετοιμασίες είναι στο απόγειο τους.

 

Αναμένοντας λοιπόν την αυριανή εκκίνηση!!!Ανακοίνωση Ο.Ε.

10/10/2012 00:00

Μετά την ακύρωση των κρατήσεων στα ξενοδοχεία Παρανεστίου για τις 11-12-13-14 Οκτωβρίου 2012 η Ο.Ε του VFT - αν και δεν είναι αρμοδιότητα της - θέλοντας μόνο να βοηθήσει στη λύση του προβλήματος προτείνει για διανυκτέρευση τα εξής ξενοδοχεία :

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΩΜΑΤΙΟ

ΤΙΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ**

Εθνικής Αμύνης 8

Τηλ.2521037903 &

2521037925

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

37 EURO

53 EURO

69 EURO

ESPERIA**

Βίτσι 10

Τηλ.2521034114

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ (με πρωινό)

TΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

37 EURO

50 ΕURO

65 EURO

KOUROS****

3οΧλμ Δράμας-Καβάλας

Τηλ,2521057200-3

MONOΚΛΙΝΟ (με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

60 ΕURO

70 EURO

90 EURO

MARIANNA**

Γ.Βοραζάνη 3

Τηλ.2521031520

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

45 EURO

55 EURO

65 EURO

TASKO**

Τέρμα 1ης Ιουλίου

Τηλ .2521023885

2521023886

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

40 ΕURO

50 EURO

60 EURO

ΝΕΜΕΣΙΣ

ΚΟΜΝΗΝΑ ΞΑΝΘΗΣ

Τηλ. 2542021005

   

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ

Τηλ. 2521051134&
2521052202

   


Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων

10/10/2012 00:00

3.png

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12/09/2012 και ώρα 18.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δ.Δ Νικηφόρου του Δήμου Παρανεστίου συνάντηση της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Virgin Forest Trail 2012 με εθελοντικές οργανώσεις, ανεξάρτητους εθελοντές και με εκπροσώπους των Ειδικών Σχολείων του Νομού με αντικείμενο την προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης.

 

1.png

 


Στη συνάντηση παρευρέθησαν εκπρόσωποι της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, η επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δ. Παρανεστίου, Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων του Δ. Παρανεστίου, της Λέσχης Καταδρομέων Ν. Δράμας, του Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, του Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας, της Διασωστικής ομάδας Κομοτηνής του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Ν. Δράμας, του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας, του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Δράμας, του ΕΟΣ Χρυσούπολης , του Απόλλων – Νικηφόρου, του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας ΠΗΓΑΣΟΣ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δράμας, του Ροταριανού Ομίλου Δράμας, της Εναλλακτικής Κοινότητας ΠΕΛΙΤΙ Εκπρόσωποι των Πολιτιστικών Συλλόγων του Δ. Παρανεστίου, καθώς και πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές. Επίσης παρόντες ήταν ο κ. Διβανίδης Ανέστης, γυμναστής των παιδιών με ειδικές ικανότητες.

2.pngΚατά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε προβολή του DVD VFT 2011 και έγινε παρουσίαση των διαδικτυακών σχολίων των επισκεπτών της ιστοσελίδας του αγώνα. Η Οργανωτική επιτροπή ενημέρωσε τους εθελοντές για τα καθήκοντά τους κατά την διεξαγωγή του αγώνα και διανεμήθηκαν χάρτες της διαδρομής VFT 2012.

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για άλλη μια φορά όλους τις εθελοντικές οργανώσεις και τους μεμονωμένους εθελοντές που συμβάλλουν με κάθε τρόπο, για μια ακόμη χρονιά, για την άρτια και ασφαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης των Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου που θα διεξαχθούν στις 12,13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

  

 

 

Ο Πρόεδρος της Oργανωτικής Eπιτροπής

Καγιάογλου Νικόλαος

Δήμαρχος Παρανεστίου και Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Π3η Ενημερωτική Επιστολή

10/10/2012 00:00

Ένας μήνας απέμεινε για να σας υποδεχτούμε στο φιλόξενο Παρανέστι, στην 6η διοργάνωση VFT 2012.

Η μεγάλη ανταπόκρισή σας με 300 αθλητές και αθλήτριες από πολλές χώρες της Ευρώπης, με συμμετοχή πολλών γνωστών ονομάτων, μας ευχαριστεί ιδιαίτερα αλλά και μας επιβάλει να αυξήσουμε τις προσπάθειες μας για μια ακόμη επιτυχημένη διοργάνωση. Οργανωτική Επιτροπή, Εθελοντές ο κόσμος του Παρανεστίου θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τον σκοπό αυτό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, την ευκολότερη και γρηγορότερη παραλαβή του φακέλου εγγραφή σας από τη γραμματεία της διοργάνωσης, σας υπενθυμίζουμε πως ερχόμενοι στη γραμματεία της διοργάνωσης, θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

 • Την ταυτότητα ή το διαβατήριο ή το δίπλωμα οδήγησης σας ή άλλο επίσημο έγγραφο για την ταυτοπροσωπία της εγγραφής σας
 • Υπογεγραμμένη από γιατρό την ιατρική βεβαίωση της διοργάνωσης ή κάποια άλλη με ισχύ το 2012.
 • Τον απαραίτητο υποχρεωτικό εξοπλισμό όπως αναφέρεται στον κανονισμό του αγώνα VFUT 2012. Δηλαδή:

1. ασκό/δοχείο υγρών τουλάχιστον ενός λίτρου.

2. αδιάβροχο μπουφάν.

3. αλουμινοκουβέρτα.

4. ελαστικό επίδεσμο.

5. σφυρίχτρα ανάγκης.

6. δύο φακούς κεφαλής με τις εφεδρικές μπαταρίες.

7. ένα δεύτερο μπλουζάκι (φανελάκι).

8. τροφή ισοδύναμη 1000 θερμίδων το ελάχιστο.

9. κινητό τηλέφωνο, με φορτισμένη μπαταρία, ο αριθμός κλήσης σας θα πρέπει να δηλωθεί.

10. σπαστό κυπελάκι ή ανάλογο παγουράκι νερού για την τροφοδοσία, επειδή δεν θα υπάρχουν πλαστικά κυπελάκια νερού στους σταθμούς τροφοδοσίας για οικολογικούς λόγους.

Ο Ευρωπαϊκός Αριθμός κλήσης εκτάκτου ανάγκης είναι 112.

Κατά την παραλαβή του φακέλου εγγραφής θα γίνει έλεγχος του υποχρεωτικού εξοπλισμού σας. Ο έλεγχος του εξοπλισμού γίνεται για λόγους ισονομίας αλλά και προσωπικής σας ασφάλειας. Η διοργάνωση δεν έχει κανένα λόγο να σας ταλαιπωρήσει.

 

 

Παρανέστι 7/9/2012

 

 

 

Για την Ο.Ε του VFT

O Τεχνικός Δ/ντης VFT

Παπαδόπουλος Μιχαήλ

 

3rd Informational Letter

Only one month is left until welcoming you to Paranesti for the 6th Virgin Forest Trail. The very big participation with 300 athletes from many countries of Europe makes us to increase our efforts for a more successful organization.

The Organizing Committee, volunteers and all the Paranesti’s inhabitants will give their best for this cause.

For your better service, the quicker and faster receipt of the participation’s envelope from the secretary of the Organization we remember you that when you come to the secretary you have to have the following with you:

 • ID card or passport or driving license or other paper of personal identity.
 • The medical report of the organization signed by a doctor or any other medical report which is valid in the year 2012.
 • The mandatory equipment which is told in the regulations of the VFUT race, which is :

1. Bag / container of liquid at least of one liter

2. Waterproof jacket

3. Aluminium blanket

4. Elastic bandage

5. Emergency whistle

6. Two head lenses with spare batteries

7. Second t-shirt

8. Food equivalent to 1000 calories (minimum)

9. Mobile telephone with a charged battery, which’s number, will have to be declared on the secretary of the race.

10. A folding cup or other flask for the catering, because of the absence of plastic cups in the organization due to ecological reasons.

The European Emergency call number is 112

During the receipt of the participation’s envelope will take place the control of the mandatory equipment. The control of the equipment is done for reasons of equality and of your own personal safety. The organization does not have any reason to tire you.

 

Paranesti 7/9/2012

 

 

For the O.C of VFT 2012

Michail Papadopoulos

Technical ManagerΔύο μήνες...

10/10/2012 00:00

Οι εγγραφές έχουν κλείσει για τον αγώνα VFUT με τις συμμετοχές να έχουν ξεπεράσει τις 300, ενώ στον αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι πλησιάζουν τις 200 και στον Νέστος Trail τις 100. Με χαρά βλέπουμε ονόματα ελλήνων και ξένων αθλητών, που κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στους συγκεκριμένους αγώνες, με σκοπό να βιώσουν ο καθένας με το δικό του τρόπο, τα μοναδικά και απερίγραπτα συναισθήματα που πηγάζουν, από μια τόσο επίπονη δοκιμασία που διεξάγεται μέσα σ’ αυτό το καταπληκτικό τοπίο. Επίσης αρκετοί νέοι, ως προς τη συμμετοχή, αθλητές και αθλήτριες έρχονται για να δοκιμαστούν και να νοιώσουν την εξαιρετική αυτή εμπειρία. Στη λίστα συμμετοχών υπάρχουν επίσης πολλά γνωστά ονόματα του συγκεκριμένου αθλήματος, άνδρες και γυναίκες, που θα μας τιμήσουν για άλλη μια φορά. Συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Συμμετέχουν αθλητές από τη Βουλγαρία που φέτος παρουσιάζει σημαντική αύξηση συμμετοχών, την Αγγλία, την Κύπρο, την Πολωνία, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Γερμανία, Ουκρανία και τη Δανία.

Η εμπιστοσύνη και η προτίμηση σας στη διοργάνωση VFT μας χαροποιεί και μας τιμά ιδιαίτερα, προτρέποντας μας να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της διοργάνωσης 2012.

Με στόχο μια εξαιρετική διοργάνωση και θέλοντας να συνεχίσουμε την παράδοση των προηγούμενων πέντε επιτυχημένων διοργανώσεων, συνεχίζουμε και εντείνουμε τις προσπάθειες μας μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

ΚΤΕΛ-ΟΜΑΔΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

Η Ο.Ε του VFT συμβάλλοντας στην οικονομικότερη και ανετότερη μετακίνηση των αθλητών και των συνοδών προτίθεται να οργανώσει με τουριστικό λεωφορείο την μετακίνηση αυτή. Για το σκοπό αυτό όσοι/ες ενδιαφέρεστε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία της διοργάνωσης, μέχρι τέλους Αυγούστου.  

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ – ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ξεκίνησε ο καθαρισμός και η σηματοδότηση των μονοπατιών των αγώνων VFT. Η διαδρομή του αγώνα Nestos Trail έχει καθαριστεί και σηματοδοτηθεί. Έχει σηματοδοτηθεί όλη η διαδρομή του αγώνα Παρανέστιο Μονοπάτι (ParanestiPath) και απομένει ο καθαρισμός του νέου μονοπατιού προς Βουνοπλαγιά. Οι εργασίες αυτές συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, καθώς απομένει σημαντικό κομμάτι του αγώνα VFUT.

>Δείτε φωτογραφίες εδώ

 

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Έχουν δοθεί στη δημοσιότητα οι πίνακες τροφοδοσίας των Σταθμών Ανεφοδιασμού των αγώνων VFUT και Παρανέστιο Μονοπάτι (P.P) καθ’ υπόδειξη της διατροφολόγου κας. Παπακώστα.

>Πίνακας VFUT εδώ Πίνακας P.P. εδώ

 

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Η χρονομέτρηση των αγώνων VFT θα γίνει με ηλεκτρονικό τάπητα από την εταιρεία Champion chip.

 

Σας ευχόμαστε καλή προετοιμασία

Για την Ο.Ε του VFT

Παπαδόπουλος Μιχαήλ

Τεχνικός Δ/ντης VFT

 

 


 

Two months only left before you will be standing in the start line to start the races of VFT.

The entries have been closed for the VFUT which’s entries have surpassed the 300, while Paranesti path’s are approaching the 200 and the 100 of Nestos Trail. We are happy to see the names of Greek and Foreign athletes, who each year take part in these races, in order to experience each one in his own way, the unique and indescribable emotions that arise from such a painful race conducted within this amazing landscape. Also many new people, in participation, come to test and to experience this extraordinary experience. In the list entries are also many well-known names in the sport, men and women, who will honor us once again. We have many participants from all over Greece and abroad. This year participate athletes from Bulgaria which this year shows a significant increase in equity, from England, Cyprus, Poland, Montenegro, Romania, Serbia, Spain, USA, Germany, Ukraine and Denmark.

The trust and the preference in the organization of VFT gratify and honor us, prompting us to meet with the growing demands of the organization of 2012.

Aiming at an excellent organization and wanting to continue the tradition of the previous five successful events, we continue and intensify our efforts despite the difficult economic times.

CLEANING - SIGNALLING PATHS

The cleaning and signaling of the paths of the VFT races have started. The Nestos Trail route has been cleared and marked. the entire route of the Paranesti Path has been marked and only the cleaning of the new path to the Vounoplagia remains. The work is continuing apace considering that remains an important part of the paths of VFUT.

>Click here

 

SUPPLIES

In the official site of the organization have been published the tables of power stations of the VFUT and Paranesti Path (PP) with the nutritional suggestions of Ms. Papakosta, nutriitionist.

>VFUT here Paranesti Path here

 

TIMING

The timing of the VFT races will be made with electronic carpet and chips from the company Championchip.

 

We wish you good preparation

For the OC of VFT

Michael Papadopoulos

Technical Manager of VFT2ο Zagori trail race

10/10/2012 00:00

Στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων και στο 2ο Zagori trail race που διεξήχθει ανάμεσα στα γραφικά χωριά του Ζαγορίου, του φαραγγιού του Βίκου και των πηγών του Βοιδομάτη, παραβρέθηκαν την 27,28 και 29 Ιουλίου 2012 με σκοπό τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και την προβολή των αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2012 (Virgin Forest Trail) που θα πραγματοποιηθούν την 13-14 Οκτωβρίου 2012, τα παρακάτω μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αθλητές και φίλοι Στυλιανός Μελισσινός, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Γεώργιος Ελευθεριάδης με τη σύζυγο του Κατερίνα, Νικόλαος Κασμερίδης με τη σύζυγο του Λίτσα, Κλεάνθης Ξενιτίδης και η Αναστασία Ιωαννίδου.

Κατά την επίσκεψη τα μέλη της επιτροπής πραγματοποίησαν συναντήσεις με αντίστοιχες επιτροπές από διοργανώσεις παρόμοιων αγώνων ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, με αθλητές, συνοδούς, παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, χορηγούς και παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης στο Παρανέστι.

Στο αγώνα μήκους 50 χλμ συμμετείχαν και αθλητές από τη Δράμα οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα τις παρακάτω θέσεις Νίκος Κασμερίδης 54ος, Μιχάλης Παπαδόπουλος 190ος, Γεώργιος Ελευθεριάδης 244ος και Κλεάνθης Ξενιτίδης εγκατέλειψε στο 40 χλμ.

Με τον αγώνα αυτό, ολοκληρώθηκε η προβολή των αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2012 στον Ελλαδικό χώρο και προτρέπουμε την εθελοντική συμμετοχή στις δράσεις του τριημέρου. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης paranestivft.com.Τιμές Ξενοδοχείων

10/10/2012 00:00

Τοπικά Ξενοδοχεία του Δ. Παρανεστίου:

Hotel Philoxenia Τηλ: +30 25240 22001 & 22002

Hotel Nessos Τηλ: +30 25240 21021

Τα παρακάτω ξενοδοχεία στη Δράμα προσφέρουν για το τριήμερο των αγώνων βουνού στο Παρανέστι ( 12, 13 και 14 Οκτωβρίου 2012) τις παρακάτω τιμές:

 

 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΔΩΜΑΤΙΟ

ΤΙΜΗ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ**

Εθνικής Αμύνης 8

Τηλ.2521037903 &

2521037925

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

 ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

37 EURO

 53 EURO

69 EURO

ESPERIA**

Βίτσι 10

Τηλ.2521034114

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

 ΔΙΚΛΙΝΟ (με πρωινό)

TΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

37 EURO

50 ΕURO

65 EURO

KOUROS****

3οΧλμ Δράμας-Καβάλας

Τηλ,2521057200-3

MONOΚΛΙΝΟ (με πρωινό)

 ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

60 ΕURO

70 EURO

90 EURO

MARIANNA**

Γ.Βοραζάνη 3

Τηλ.2521031520

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

45 EURO

55 EURO

65 EURO

TASKO**

Τέρμα 1ης Ιουλίου

Τηλ .2521023885

2521023886

ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΔΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

ΤΡΙΚΛΙΝΟ(με πρωινό)

40 ΕURO

50 EURO

60 EURO

 

 

 9ο Olympus Marathon 2012

10/10/2012 00:00

Στο Λιτόχωρο Πιερίας και στο 9ο OLYMPUS MARATHON που διεξήχθη στον Όλυμπο, παραβρέθηκαν την 23-24 Ιουνίου 2012 με σκοπό τη συμμετοχή στον συγκεκριμένο αγώνα αλλά και την προβολή των αγώνων βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου 2012 (virgin forest trail) που θα πραγματοποιηθούν την 13-14 Οκτωβρίου 2012, τα παρακάτω μέλη της οργανωτικής επιτροπής, αθλητές και φίλοι Στυλιανός Μελισσινός, Μιχαήλ Παπαδόπουλος, Σπυρίδων Ξανθόπουλος, Αθανάσιος Πεταλάς, Νικόλαος Κασμερίδης, η σύζυγος του Λίτσα, Ελένη Τσεπίδου, Κλεάνθης Ξενιτίδης και Κωνσταντίνος Ταχτσίδης.

Κατά την επίσκεψη τα μέλη της επιτροπής πραγματοποίησαν συναντήσεις με αντίστοιχες οργανωτικές επιτροπές από διοργανώσεις παρόμοιων αγώνων ορεινού τρεξίματος της Ελλάδας και του εξωτερικού, με αθλητές, συνοδούς, παράγοντες της τοπικής κοινωνίας,  και χορηγούς και παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης στο Παρανέστι.

Ιδιαίτερη εντύπωση και αποδοχή τους έκανε η πρόταση μας για την  αδελφοποίηση παρόμοιων αγώνων βουνού στη Ελλάδα, η οποία και θα συζητηθεί εκτενέστερα τον Οκτώβριο.

Ο αγώνας διεξήχθη κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες οι οποίες δυσκόλεψαν και έφεραν στα όρια τους όλους τους αθλητές. Χαρακτηριστικές είναι οι διαφορές θερμοκρασίας στην εκκίνηση στο Δίον 35ο C στο οροπέδιο των Μουσών 6ο C και στον τερματισμό στο Λιτόχωρο άπνοια, υγρασία και 38ο C. Στο αγώνα μήκους 44 χιλιομέτρων συμμετείχαν και αθλητές από τη Δράμα οι οποίοι κατέλαβαν αντίστοιχα τις παρακάτω θέσεις:

 • Νίκος Κασμερίδης (64ος 7:02)
 • Χρίστος Σταυριανίδης (121ος 7:43)
 • Γιάννης Ζαφειρόπουλος (219ος 8:40)
 • Ιορδάνης Κύρτσης (294ος 9:10)
 • Μιχάλης Παπαδόπουλος (338ος 9:35)
 • Γιώργος Ελευθεριάδης που εγκατέλειψε στο 20 χιλ.


Έλεγχος μονοπατιών VFUT

10/10/2012 00:00

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ VFUT - VFUT’S PATH CONTROL

 

Στον μηνιαίο έλεγχο τμημάτων της διαδρομής του αγώνα VFUT, πραγματοποιήθηκε αυτοψία, από την ομάδα “LesTrailers” στο τμήμα Άντερο – Αχλαδόρεμα την Κυριακή 3-6-2012.

Μετά τον βαρύ χειμώνα και τις πολλές και ισχυρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις  της άνοιξης διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το τοπίο είναι καταπράσινο και τα μεγάλα ρέματα π.χ Αρκουδόρεμα, Αχλαδόρεμα, είναι αδιάβατα  λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που δέχτηκαν. Τα μικρότερα ρυάκια που απορρέουν στα ρέματα αυτά, διαβαίνονται αυτή την εποχή, με προσοχή και σίγουρα με βρέξιμο των ποδιών.

Οι δασικοί δρόμοι γενικά είναι σε καλή κατάσταση και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Στα μονοπάτια όμως έχουν πέσει πάρα πολλά κλαδιά και δένδρα και χρίζουν καθαρισμού και φροντίδας. Στο άνω τμήμα του Φρακτού, μετά το ΣΤΕΚ Ζουγρή και λίγο πριν το Τζάκι Ρέμα έχουν αποσταθεροποιηθεί κάποια υποστηρίγματα των σκαλοπατιών, επειδή μαλάκωσε το χώμα ενώ η διαδρομή που κινείται μέσα στο ρεματάκι που κατεβαίνει προς το Τζάκι Ρέμα έχει καταστραφεί σε δύο σημεία και ενδεχομένως να επανασχεδιαστεί το τμήμα αυτό των 200 μ. λίγο ψηλότερα από το σημείο που βρίσκεται σήμερα.

Το χόρτο λόγω προφανώς του κρύου δεν έχει ψηλώσει ακόμη αλλά λογικά και αυτό τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει την φυσική εξέλιξη του.

Στο άνω τμήμα του Φρακτού και μέσα στο Αχλαδόρεμα στραγγίζουν πολλά νερά και σε πολλά σημεία υπάρχει βούρκος.

Το εργοτάξιο του Φρακτού παραμένει κλειστό, υπάρχουν κατεβασμένες και κλειδωμένες μπάρες και η πρόσβαση από την είσοδο προς το εσωτερικό του Φρακτού  γίνεται μόνο με τα πόδια.

Η περσινή σήμανση σε πολλά σημεία παραμένει, ενώ σε κάποια άλλα έχει αφαιρεθεί πλήρως.

Στην πεζοπορία μας την Κυριακή φωτογραφήσαμε ίχνη από ζαρκάδια, αγριογούρουνα, αρκούδα, φωτογραφήσαμε μια αγριόγατα είδαμε αετό, αρκετά γεράκια και βρεθήκαμε σε απόσταση αναπνοής με μια αρκούδα η οποία μας σταμάτησε με δύο προειδοποιητικούς βρυχηθμούς. Αφού υποχωρήσαμε κάποια βήματα μας γύρισε την πλάτη και απομακρύνθηκε ανεβαίνοντας την πλαγιά.

Το περιστατικό με την αρκούδα το αναφέρουμε γιατί είναι πραγματικό και για να κατανοήσουν οι ενδιαφερόμενοι ότι στην περιοχή που διεξάγεται ο αγώνας όλοι εμείς είμαστε φιλοξενούμενοι και οι μόνιμοι κάτοικοι είναι τα ζώα που αναφέραμε. Ποτέ δεν παρατηρήθηκε κάποιο περιστατικό ανάμεσα σε άνθρωπο και κάποιο ζώο. Την εποχή που διεξάγεται ο αγώνας δραστηριοποιούνται στο χώρο πολλά εργοτάξια υλοτομίας, υπάρχει αρκετό πλήθος, εθελοντών του αγώνα, επισκεπτών της περιοχής, υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης, πέριξ της διαδρομής του αγώνα από τους κυνηγητικούς συλλόγους, για την ασφάλεια του αγώνα, όπως κάθε χρόνο.     

Η διοργάνωση VFT, θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση των μονοπατιών και των διαδρομών και θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για ένα ασφαλή αγώνα.

Παπαδόπουλος Μιχαήλ

Τεχνικός Δ/ντης VFT

 

 

VFUT’S PATH CONTROL

In the monthly check of parts of the VFUT, an autopsy was held by the group "Les Trailers" in the section from Andero to - Achladorema on Sunday 3rd June 2012.

After the harsh winter, the many heavy rains and hailstorms in the spring were noted the above:

The landscape is green and large streams eg Arkoudorema and Achladorema is impassible due to the large quantities of water they received. The smaller streams that drain into these streams, can be crossed at this time, carefully and surely by wetting the feet.

The forest roads are generally in good condition and present no particular problems. But the paths have too many broken trees and branches which need cleaning and care.In the upper part of Frakto after Zougri station and just before the Tzaki Rema some of the stairs brackets have been destabilized, because the soil has softened while the path that moves through the little stream descending to the Tzaki Rema has been destroyed in two places and may be redesigned this section of 200 m, just above the point that it is today.

The grass probably because of the cold didn’t grow but in the next few days it will follow it’s natural progress.

In the upper part of Frakto and in Achladorema are teeming waters and in many places there is slime. The facilities of Frakto are still closed, and there are lowered and locked gates and the access from the entrance to the interior of Frakto is only by foot.

Last year’s marks on several points remain, while others have been completely removed. In our walk on Sunday we photographed traces of deer, wild boar, bear, photographed a Wildcat we saw, an eagle, several hawks and we were very close to a bear which stopped us with two warning roars. After we retreated a few steps back it turned away going up the slope.

The incident with the bear is mentioned because it is real and in order to understand that the residents of the area in which the race takes place are the animals and we all are guests. It had never been seen an incident between a man and animal. At the time the event takes place at several active logging sites there is enough crowd, the event’s volunteers, visitors to the area, there are guard groups, vicinity of the race by hunting clubs, safety of the race, as every year.

The organization of VFT, will take all necessary measures to restore the paths and routes and will take the necessary steps for a safe race.

Michael Papadopoulos

Technical Manager of VFT 1 2 3 Τελική