Νέα & Ανακοινώσεις
Επιλέξτε από αριστερά το επιθυμητό έτος για προβληθούν οι αντίστοιχες δημοσιεύσεις

Τα Νέα μας

    ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΕΤΟΣ:
    ΛΙΣΤΑ ΝΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2016

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ VFT

01/09/2013 11:56

Αγώνες VFT

Οι αγώνες VFT είναι μια αθλητική δοκιμασία αλλά κα μια πρόκληση για την επίτευξη ή υπέρβαση των ατομικών στόχων και ορίων. Είναι μια προσωπική σωματική καταπόνηση και συγχρόνως μια ψυχική αναμέτρηση με τις δυσκολίες του εγχειρήματος, τις φοβίες, και τις αντιθέσεις μας. Είναι μια ετήσια αθλητική συνάντηση φίλων και ανθρώπων που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες.
Είναι επίσης αγώνες βουνού με την έννοια ότι διεξάγονται σε ορεινό περιβάλλον, σε «καθεστώς ημιαυτονομίας», χωρίς όμως τις ακραίες απαιτήσεις του «ψηλού βουνού» (μεγάλα υψομετρικά, κακοτράχαλα μονοπάτια).
Στους αγώνες VFT κυρίαρχο στοιχείο είναι το δάσος με τα μαγευτικά τοπία, και η σπάνια χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Είναι το δάσος πλατύφυλλων με τις εναλλαγές από δάση πεύκων, σημύδας, ελάτης, ερυθρελάτης, μαύρης πεύκης και το μαγευτικό φθινοπωρινό τοπίο με την πανδαισία των χρωμάτων που θα σας αφήσει άφωνους. Είναι ακόμη οι σπάνιοι βραχώδεις σχηματισμοί, τα ρυάκια, τα μικρά και μεγάλα ποτάμια και οι καταπληκτικοί καταρράχτες. Είναι τα ίχνη από τις οπλές των άγριων ζώων, το άκουσμα τους και η αίσθηση ότι σας παρακολουθούν.
Είναι τα καταπληκτικά ορεινά μονοπάτια, οι ερειπωμένοι σαρακατσάνικοι οικισμοί, τα ερημωμένα χωριά και τα θαυμαστά μονότοξα γεφύρια. 
Είναι ακόμη η ζεστασιά και η χαρακτηριστική τοπική φιλοξενία. Είναι το χαμόγελο και η φιλική διάθεση των υπέροχων εθελοντών, που θα μοιραστούν πρόθυμα μαζί σας το φαγητό τους και θα σας βοηθήσουν σ’ ότι χρειαστείτε. Είναι το άκουσμα της μουσικής που θ’ ακούσετε σε κάποιο δύσκολο σημείο για να ξεχάσετε την κούρασή σας.
Είναι επιπλέον η ασφάλεια που θα νοιώσετε στη διάρκεια της προσπάθειάς σας, με όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που παίρνει η διοργάνωση. Όπως η απαγόρευση της θήρας και οι απαραίτητοι και πλήρως εξοπλισμένοι και εφοδιασμένοι Σταθμοί Τροφοδοσίας (ΣΤΕΚ). Είναι τα Σημεία Ελέγχου, οι ομάδες διάσωσης και οι άνθρωποι που θα κάνουν «σκούπα» τη διαδρομή. Είναι η σήμανση των μονοπατιών που θα σας οδηγήσει χωρίς προβλήματα στον τερματισμό. 
Οι αγώνες VFT είναι οι εικόνες που θα δείτε στο δάσος και θα σας κάνουν να ονειρευτείτε, είναι οι νύμφες και τα ξωτικά του δάσους που θα φανταστείτε, είναι η συγκίνηση που θα νοιώσετε τόσο κατά την εκκίνηση, αλλά και σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Είναι το μοναδικό συναίσθημα που θα νοιώσετε κατά τον τερματισμό σας. Είναι η μεγάλη χαρά αλλά και το δάκρυ που θα πέσει από το μάτι σας.
Οι αγώνες VFT είναι πάνω απ’ όλα εικόνες, φαντασία και συναισθήματα 1 Τελική